Kaerepere rühma uus tulemine

Pikaaegne unistus sai teoks. Kõige raskem samm, see esimene, on nüüd astutud. Pühapäeval, 18. septembril kogunes Valtu koolimajja 12 tüdrukut ja 26 poissi – just nii palju lapsi tundis huvi vast taastatud Kaerepere Noorte Kotkaste ja Kodutütarde rühma vastu. Seljatagune on tugev ja tuntav: nii Valtu põhikoolipere, NKK Kaerepere jaoskond kui ka Kaerepere kogukond igati toetavad noorte seiklus- ja rahvusliku kasvatuse jätkumist ka sealkandis. Esimese kohtumise eesmärk oli saada tuttavaks omavahel ja riiklikule noorteorganisatsioonile iseloomulikuga.
Noorkotkas Genri-Roland Stepanjuga sai värsked ajateenistuse kogemused kohe töösse panna ja vahelduseks ise teistele rividrilli teha. Lapsed olid tublid, ilma eelselgitusteta tuli esimene ümberpöörd uskumatult hästi välja. No ja kellel siis see vasak ja parem vahel sassi ei läheks.
BINGO abiga saime üksteist paremini tundma. Samas ringis saime ka teada, mida keegi eesolevalt ootab. Sedamööda, kuidas jutupulk edasi liikus, sai üha selgemaks, et meil on koos lapsed, kes ootavad metsas käimist ja teavad päris hästi, millesse nad ennast seganud on. Ideaalne!
Panime ühiselt paika rühmareeglid, et kooskulgemine oleks sõbralik ja tõhus.
Pärast lõunat tõi külaline Veronika Ruut lastele mängude kaudu vastu sügist ja pimedamat aega uuesti meelde liiklustarkused.
Septembrisse sattus neli sünnipäevalast, nii et sai ka lauluhäält teha. Kuigi seda asja tuleb veel harjutada, sest igaüks laulis südamest ja võib-olla mitte päris samade sõnadega.
Kuna õhkkond oli ikkagi pidulik ja ajalooline, siis enne koduteed tegime koolimaja ees ühispildi ja sõime Valtule paslikult õunakooki.
Kõige ägedam on see, et kambas on kaks noortejuhti, kes on kotkaelu juures ringiga tagasi ja jätkavad oma lendu noorkotkaste juhendajatena. Mis muud kui soovida, et kõigil kohaletulnutel jagub tegutsemisindu ja õppimistahet ning sellest saab üks ladus ja õnnelik sõit!
Peasüüdlased: Maiu Valbrit, Gerda Kärner, Raido Raidoja, Genri-Roland Stepanjuga ja köögipäälik Monika Paulsen. Abiks ka NKK Kaerepe jaoskonna liikmed Liilia Kesküla ja Veronika Ruut.
Pildid meie FB lehel: https://www.facebook.com/RaplamaaNooredKotkadJaKodututred/
Eelmine
KT ja NK Olümpiamängud Sakalas
Järgmine
Athena ja Salupere retk

Lisa kommentaar

Email again: