Põlva ja Rapla koos laagris


Raplamaa noored kotkad ja kodutütred olid sõpruslaagris Põlvas. Reede õhtul said lapsed omavahel tuttavaks mängides erinevaid jäämurdmis mänge. Selles osas oli Enely kodutöö hästi ettevalmistud. Koos Kermoga viidi mängud läbi, rõõmu ja lõbusust jagus.
Laupäeva hommikul alustasime tööd gruppides. Madis õpetas lastele topograafiat ehk kuidas maastikukaardil tingmärke lugeda. Teine grupp samal ajal õppis kuuendat järku. Said teada, kes on Kaitseväe juhataja, kes Kaitseliidu ülem ning, kes on kaitseminister praegu Eestis. Miks on just kotkas noorte kotkaste ja kodutütarde sümbol? Meie kodutütar Anni edastas oma teadmised noorematele väga kindlalt edasi. Kiidan! Kermo viis läbi õues kolmanda grupiga riviõpet. Ka tema sai väga hästi oma ülesandega hakkama.
Peale lõunasööki läks lastel vaja kaarditundmise oskusi, mida nad Madisega õppisid. Neid ootas ees pea kolme kilomeetrine orienteerumisrada vahvate küsimustega. Noortejuhtid läbisid lastega koos rada. Tore oli. Tagasisisde andis hea ülevaate, et rada oleks võinud olla pikem, rohkem punkte ja erinevaid tegevusi.
Üheski laagris ei saa läbi nutiminutiteta. Peale kosutavat osooni said lapsed maiustada kaneelirulli ja kuuma teega ning mõnusalt telefoniekraani kerida või vanematele helistada.
Kohe, kohe läks põnevaks... Lapsed jätkasid gruppides. Meeskondlik laserlahing. Spry värvidega saab iga laps kujundada endale omapärase t-särgi. Kuidas panna tööle oma meeskond? Seda kõike sai mänguliselt õppida.
Õhtul oli ees ootamas: viktoriin, disko, muinasjuttude pantomiim esitlused. Oli ju põnevust täis sõpruslaager?

Eelmine
Silma looduslaagris vol 2
Järgmine
Kodutütarde ja Noorte Kotkaste pidulik AASTALÕPUKOONDUS Märjamaal

Lisa kommentaar

Email again: