Märjamaa ja Kohila kodutütarde Linnutarga ja Keskkonnasõbra laager Võsul

Juulikuu kõige ägedam seiklus seni on kindlasti Märjamaa ja Kohila kodutütarde Linnutarga ja Keskkonnasõbra laager Võsul, mis toimus õigupoolest juba 4.-7. juulil.
Võsule jõudes avati laager ja kohe seejärel sõideti juba Palmsesse paruniperele külla. Palmses käidi alustuseks läbi kõik põnevad kohad Palmse mõisa aias ja pärast vaadati ringi ka mõisas sees. Kõik said ennast ka tõeliste parunessidena tunda ja teha tiiru hobusega ise kalessis istudes. Käidi ka sepa juures tema tööga tutvumas ja taoti isegi rauda. Tegevusi oli mõisas teisigi ja aeg kulus kiiresti.
Põigati läbi ka mõisa kunagises tallis asuvast RMK külastuskeskusest, kus saadi Lahemaaga, kus parajasti oldi, lähemalt tuttavaks.
Nii esimesel kui igal järgneval õhtul käidi rannas ja ujumas ning iga õhtu lõpetas filmiõhtu.
Kõik hommikud algasid ekstrajulgetejele soovijatele ujumisega hommikuselt kibekülmas vees. Teine päev oli lindude tundmaõppimisele keskendunud. Peale hommikusööki alustati päeva Altja kalurikülas linde otsides ja linnulaulu kuulates. Lisaks eesti kõige arvukama linnu metsvindi laulule kuuldi ka pöialpoissi ja nähti erinevat liiki kajakaid, muud ka. Mitmed linnud lendasid muidugi minema, kui hulk tüdrukuid kaelad õieli nende poole vaatas. Linnuprorgamm jätkus Sagadi mõisa looduskoolis, kus kõik peamised eesti linnud uuesti üle said vaadatud. Hasarti tekitasid ka õpetlikud õuemängud. Käidi ka Sagadi mõisas sees ja mida muud tüdrukud giidilt kuulda tahtsid, kui ägedaid kummituslugusid. Ja neid nad said nii, et mõisast väljudes oli kõigil suurem või väiksem hirm nahavahel.
Kolmandal päeval külastas laagrit keskkonnabuss, mis pakkus väga põnevat tegevust ja vajalikke teadmisi. Uuriti elurikkust, toiduahelat, looduses liikumist ja palju muud. Muuhulgas külastati looduse kaubamaja, kus lahendati erinevaid ägedaid ülesandeid.
Ja keset viimast laagriööd alati, aeti kõik lapsed keset kõige magusamat und õue, sest toimus ÖÖHÄIRE!!! Need, kes edasi magasid, jäeti magama, ning häire peale ärganud läksid ööpimeduses (tegelikult oli päris valge) orienteeruma ning laagris õpitud teadmisi näitama. Tee viis ka öisesse randa, mis oli täiesti maagiline oma vaikuses ja punetava taevaga. Peale väikest orienteerumisringi ootas laagrilisi maja juures kella kolmene öösnäkk - vinkud ja vahukommid. Ja siis mindi jälle magama.
Terve neljas päev kulus talgutele ehk koos töö tegemisele. Üheskoos koristati Naiskodukaitse Võsu maja ja selle aeda. Riisuti, pühiti, pesti aknaid, veeti mööblit ringi jne jne jne. Oli üks mega töörassimine ja imeline tulemus oli pärast oma silmaga näha.
Tänuks ja kosutuseks käidi veel enne laagri lõppu ujumas.
Ja siis lõppeski laager ära ning jäid vaid ägedad kogemused, mälestused ja sääsepunnid ning suuuuuur lootus järgmisel suvel tagasi tulla .

Vaata pilte SIIT
Eelmine
Keava noored metsas
Järgmine
"Ema ja isa ka metsa" laager

Lisa kommentaar

Email again: