KT 89 aastapäev ja Kaiu NKK jaoskonna 19 aastapäev


16 jaanuari hommikul talvekülma trotsides kogunesid Kaiu, Rapla ja Keava kodutütred ning Kaiu, Märjamaa noored kotkad järgu laagrisse.
Lapsed jagati vastavalt järkude tasemetele gruppidesse ja läkski õppimiseks. Kaks kõige pisemat kandidaati said endale juhendajaks meie instruktori Liia. Suuremad, kes ikka veel kaarti ja kompassi väga hästi ei jaganud, hakkasid Madise käe all seda õppima. Kajale jäid 6. ja 5. järgu poisid ja Kristelile 4. ja 5. järgu tüdrukud. Kuna õues oli mõnus talveilm, siis sai enne lõunat õues kelgutada ja õhtu poole sporti tehtud. Maha oli pandud miiniväli ja teatevõistluse rada. Teatevõistlusel pidi tennisepalle ämbrisse viskama, kaitseliidu suuskadega suusatama ja lebo matiga üksteist vedama. Õhtul vabaaja sisustamiseks õpiti tik-toki kaudu uut Kaerajaani tantsu ja tuletati meelde varem õpitud tantse.
17 jaanuari hommikul jätkus järguõpe ja 4 järgu tüdrukud jutustasid Kristelile legende ja muistendeid oma kodukohast. Noored rääkisid uskumatuid lugusid.
Peale lõunat olid kutsutud ka lapsevanemad ja Kaiu jaoskonna liikmed, et tähistada üheskoos sportlikult KT 89 aastapäeva ja Kaiu jsk 19 aastapäeva. Tehti sega võistkonnad ja kõik said kolme erinevat tegevust teha, teatevõistlus, orienteerumine legendi järgi ja miinivälja ületamine. Pidupäev algas lipuheiskamise ja hümni laulmisega. Iga pidu lõppeb soojade lihapirukate ja tordi söömisega.
Oli igati korda läinud nädalavahetus.

Eelmine
Märjamaa Kodutütred alustasid uut aastat kunstiga
Järgmine
Märjamaa Noored Kotkad osalevad loovusprojektis LINNUSÕBRAD

Lisa kommentaar

Email again: