ideaalne lõpp koolivaheajale.

Märjamaa ja Kohila kodutütred näiteks käisid koolivaheaja lõpetuseks Tallinnas Lennusadamat ja vanalinna külastamas. Nagu praegusel ajal ikka järgiti kõikvõimalikke ohutusmeetmeid, aga ei saa öelda, et need kuidagi rõõmsat päeva seganud oleks.
Lennusadam tervitas kodutütreid tavapärasest vaiksemana. Tüdrukud jagunesid kolme gruppi ning kohe asuski iga grupp pisut erinevad moel Läänemerd avastama
.
Vaatamist ja kuulamist oli palju ning imelisse meremaailma koos fantastiliste kalade, üllatavalt rikkaliku planktoni ja kõigi muude imedega oleks võinud palju kauemaks jääda. Tutvuti kõigi ametitega, kes mere uurimisega tegelevad ja vahenditega, mida nad kasutavad. Nooremate tüdrukute grupid meisterdasid ise mereelukatele helkivaid mustreid
.
Väga huvitavaks kujuneski ka gruppide hilisem kokkusaamine, kui sõbrad hakkasid omavahel muljeid jagama, et kus nende grupp käis ja mida tegi, mida räägiti. Siis selguski, et kõigi ringkäik ja tegemised olid natuke isemoodi olnud. Küll, aga olid kõige ägedamaks tunnistatud elamused valdavalt samad. Üheks lemmikuks valiti planktoni tuba, kus kõikvõimalikku suurendatud hõljumit võis näha nii laes, seintel kui ka keset tuba.
Ja teine pahviks löönud elamus oli film hiiglaslikest mereelukatest. Millal sa ikka näed kašelotti või vaalhaid mööda ujumas vaid paari sammu kauguselt?
Lennusadamas jäi aega veel ka ringi vaatamiseks ja lõunasöögiks ning siis kohtuti juba Pika Hermanni jalamil giid Ingridiga, kes viis kodutütred põnevat Tallinna vanalinna avastama
.
Vanalinnas kuulati suud lahti lugusid kunagisest eluolust üla-ja alalinnas. Piisas vaid Ingridil korra rääkida ja näidata, kui juba hakkasid ka tüdrukud ise avastama majadelt vanu perekonnavappe ja kõige ootamatumates kohtades vanu hauaplaate.
Puht juhuslikult kohtuti Toomkiriku ees kirikuõpetajaga, kes tüdrukud sisse kutsus ja kiriku sisemuse põnevaid aardeid tutvustas. Mitte keegi ei olnud varem Toomkirikus käinud ja põnevat uudistamist jagus seal kuhjaga - olid perekonnavapid, olid sarkofaagid, olid hauaplaadid, olid seosed Taani lipu ja kolme lõviga ning mida kõike veel.
Vanalinn on üks väga põnev koht, kus tuleb osata silmad lahti käia ja vanu märke lugeda. Kodutütred nüüd oskavad

Kokkuvõtvalt võib öelda, et oli üks ilmatuma põnev ja teadmiste rohke päev, täis rõõmu, avastusi ja päikest.
Aitäh, #lennusadam, aitäh, Ingrid, aitäh, #isamaalinehariduseprogramm!


Eelmine
Kohila noored ei ole kadunud
Järgmine
Kolm ühes: järgud, muuseumi külastus ja Eesti vabariigi 103 aastapäev.

Lisa kommentaar

Email again: