Kõige ägedam nädalavahetus on ikka laagrinädalavahetus

Märjamaa kodutütred koos sõpradega Kohilast laagerdasid 20.-22. mail Märjamaa noortekeskuses. Laager oli seekord suunatud eelkõige matkamisele ja fotograafiale ning õpiti ka perenaise eriala.
6 tüdrukut tegigi laagri ajal kaaslastele süüa, õppides seejuures selgeks ka kõik nipid ja tarkused, mida üks perenaine teadma peab. Lisaks tavapärasele pudrule ja pannkookidele valmisid perenaiste käe all ning rühmavanema abide juhendamisel näiteks ka borš ja pikkpoiss. Ehkki perenaised peavad kõige varem ärkama, on köögis vahva ning sageli tahavad sinna appi minna ka need laagrilised, kes ise parajasti perenaise eriala ei õpi.
Laagris õpiti esmaabi ja muid tarkusi ning pühendati seekord eriti palju aega väljas liikumisele. Juba varahommikul liiguti, et minna laskma. Laskmine meeldis kõigile ja ainus häda oli see, et oleks veel ja veel lasta tahtnud
. Pea terve laupäev kulus orienteerumisele ja selle õppimisele. Grupid lahendasid, kes kiiremini ja kes aeglasemalt, ära kõik orienteerumisülesanded. Oldi iseenda oskuste üle uhked ja võimaluse üle kaaslastega päikesepaistel jalutada, rõõmsad.
Laupäeva õhtul peale sööki läks aga eriti põnevaks. Oli ju Muuseumiöö. Nii matkati kogu laagriga Märjamaalt välja Suurkülas asuvasse Orgita alajaama muuseumisse. Matk oli pikem, kui mõni värskem kodutütar üldse kunagi teinud oli. Ja põldude vahele jõudes oli tuul tugevam kui oleks tahetud. Ühisel jõul, jõuti ikkagi kohale ning kohapeal pakutud soe tee ja küpsised viisid pika tee ja kõleda tuule meelest. Muuseumi uudistades, juttu rääkides, joostes, mängides ja looduse magama sättimist jälgides, kulus aeg kiiresti. Tagasi laagrisse jõudes oli juba magamaminekuaeg käes.
Pühapäev oli fotograafiapäev. Juba varahommikul mindi välja ning kuulati õpetusi ja katsetati-katsetati-katsetati, kuidas ise hästi ja huvitavalt asja, loodust, vett, siluetti, liikuvat objekti ja portreed pildistada. Oli äge ja kasulik.
Laagris jõuti veel päris palju oma rühmast, suhetest, tegemistest ja plaanidest rääkida. Nenditi, et Märjamaal on äge rühm, ägedad tüdrukud ja parimad tegevused. Kodutütar olla on parim asi

Pilte vaata SIIT

Eelmine
Keava noorte õppepäev
Järgmine
Keava noored metsas

Lisa kommentaar

Email again: