Kohila noored ei ole kadunud


Kohila koolidel on traditsiooniks kujunenud enne vaheaega Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistada paraadi ja piduliku aktuse ning noorkotkaste valvega Vabadussamba juures. Sel aastal aga, Covid19 tõttu, korraldati seda veidi teistmoodi.

Kohila noored kotkad olid 19. veebruaril vabadussamba juures auvalves juba kell 8.30. Kohila Gümnaasiumi lipuvahtkond ja abituurium asetasid pärja sambale esimestena, misjärel kellaajaliste intervallidega käisid samba juures küünlaid süütamas lendude esindajad erinevatest klassidest. Jooksvalt tulid Kohila Vabadussamba juurde ka Kohila Mõisakooli õpilased.

Kotkaste pidulik auvalve samba juures kestis üle kahe tunni, mis kujunes väikeseks väljakutseks, sest väljas oli pea 14 kraadi külma. Kuum tee näpistava külma vastu ja pauside ajal kiiremad liigutused ning hetked autosoojas tõstsid tuju ja auvahtkonna meelekindlust. Seda meeldivamad olid pärastised tänusõnad vapratele noorkotkastele selle auvalve eest, mis tegi kogu päeva ja just küünalde süütamise eriliseks ja pidulikuks.

Ilusat saabuvat Vabariigi sünnipäeva kõigile!


Eelmine
Keava KT ja NK tegi tutvust sideõppega
Järgmine
 ideaalne lõpp koolivaheajale.

Lisa kommentaar

Email again: