Keava noorte õppepäev

Keava rühma noored alustasid üht vihmast maikuu hommikut TaevaniMaani meistrikojas. Kõik said näpud saviseks teha ja endale ühe toreda topsikese valmis voolida. Oi kui raske oli alguses rahulikult kuulata ja oodata, kuni kõik oma savitüki kätte saavad, ikka oleks kohe tahtnud savi sisse sõrmejälgi vajutama hakata, aga nagu selgus, on savil mälu ja kõik mittevajalikud venitamised ja vajutamised hakkavad hiljem välja paistma. Lisaks saime teada, kuidas on savi tekkinud, miks Eestis leiduv savi keraamikameistrikotta ei sobi ja miks on kõige parem savi hoopis Saksamaal.

Loominguline pingutus tehtud, liikusime edasi Valtu Spordimajja, et suveks veeohutusreeglid meelde tuletada. Alguses teooria ja kuivamaatreening: päästerõngas, viskeliin ja kanister, milles raskuseks sutsuke vett. Noored pidid tõdema, et päästerõnga heitmine nõuab kõvasti suuremat pingutust, kui kõrvalt vaadates tundub. Aga kui olukord käes, siis on kõik valmis endast parima andma.

Basseinis pandi alustuseks proovile ujumis- ja sukeldumisoskus. Instruktor oli positiivselt üllatunud ja kiitis noori, sest sukeldumisega ei saanud nii hästi hakkama isegi mitte tema viimane täiskasvanute grupp. Vees sai proovida uppuja kaldale toomist erinevate võtetega, see osutus väga keeruliseks ülesandeks ja tuli tõdeda, et noored peavad veel mõned aastad kasvama, et seda teha ennast ohtu seadmata. Lisaks testiti ära päästevestid, nii päästevestiga vette hüppamine kui ka päästevesti selga panemine vees – viimane oli üpris keeruline, nii et soovitus on päästevest ikka alati enne selga panna!

Loodetavasti oli päevast kasu ja suvi tuleb ohutum kui kunagi varem 🙂
Pilte näed SIIT


Eelmine
Oskuste laagri II etapp 2022
Järgmine
Kõige ägedam nädalavahetus on ikka laagrinädalavahetus

Lisa kommentaar

Email again: